Mart
2024
Üniversitemiz Engelsiz Öğrenci Birimi 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Kapsamında Etkinlik Düzenledi

Üniversitemiz, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Engelsiz Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğretim Görevlisi Elif Dilan ATILGAN ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile birlikte 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında ilimizde bulunan rehabilitasyon merkezinde eğitim gören Down Sendromlu çocuklar ziyaret edilerek  çeşitli dans, eğlence ve sportif aktiviteler ile ikramlar yapıldı, Öğretim Görevlisi Elif Dilan ATILGAN, günün anlam ve önemiyle ilgili şunları söyledi: “Trizomi 21 olarak da bilinen Down Sendromu, hastalık değil genetik bir farklılıktır. 21. kromozomun 3 adet olmasından kaynaklanıp toplamda 46 olması gereken kromozom sayısı bu bireylerde 47 adettir. +1 kromozom farkıyla oluşan bu sendroma, özellikle ileri anne yaşı veya anne-babanın genetik taşıyıcı olması neden olabilir.” “Erken tanı, tedavi ve eğitimle oluşabilecek gelişim geriliğinin en aza indirilmesi sağlanmalıdır” şeklinde Down Sendromu konusunda farkındalık oluşturmanın önemine vurgu yapıldı.